You are currently viewing Guide: Sådan vælger du det rigtige sengetøj

Guide: Sådan vælger du det rigtige sengetøj

Der er mange forskellige valgmuligheder, når det kommer til sengetøj. Derfor kan det være vanskeligt at holde styr på de forskellige egenskaber, materialerne har – men bare rolig, der er ingen grund til at fortvivle. Herunder følger en guide til dig, der er i tvivl om, hvilket sengetøj du skal vælge – uanset om du har en dobbelt- eller enkeltseng.

Det er en stor fordel at vide noget om de forskellige materialer, før du vælger sengetøj. Dit valg bør nemlig afhænge af, om du foretrækker bløde materialer, om du sveder meget om natten og en række andre faktorer, som har indflydelse på, hvilket materiale der egner sig bedst som sengetøj.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du skal vælge bomuld, silke, bambus eller et helt materiale, bør du læse med herunder. Her får du en introduktion til de forskellige materialers fordele og ulemper, så du får lettere ved at vælge det helt rigtige sengetøj til dit behov.

Skal jeg vælge sengetøj i bomuld?

Bomuld er plantefibre, der vokser omkring frøene på bomuldsplanten. Det er derfor et 100% naturligt materiale, men det er ikke særligt miljøvenligt, da det kræver en utrolig mængde vand at dyrke bomuld – og så er det ikke resistent over for sygdomme.

Derfor anvendes der også pesticider til at dyrke bomuld. Hvis du kan leve med det, har bomuld en række gode egenskaber, som gør det oplagt til sengetøj. Det absorberer blandt andet den fugt, som din krop afgiver om natten.

Der findes også bomuldssatin. Det er en satinvævet bomuld, som derfor er det samme materiale, men er mere tæt og blød – og så har det en blankere overflade. Det giver dig en eksklusiv og blød fornemmelse, som samtidig er bedre til at holde på varmen.

Hvorfor vælge sengetøj af bambus?

Sengetøj i bambus er et forholdsvist nyt fænomen i Danmark, men det har i mange år været populært i resten af verden. Det er dog ved for alvor at blive etableret som et af de mest populære materialer i Danmark, og det er der mange gode grunde til.

Bambus har en lang række fremragende egenskaber, der gør det velegnet til sengetøj. Det absorberer sved og fugt bedre end bomuld, og så leder det fugten væk, så din krop holdes tøj. Bambus er derfor et oplagt materiale, hvis du har tendens til at svede om natten. Wonder Living tilbyder nyt sengetøj og lagner til din seng.