You are currently viewing Sengeguide: Hvilken enkeltseng skal jeg vælge?

Sengeguide: Hvilken enkeltseng skal jeg vælge?

En god seng er essentiel, uanset om du bor alene eller sammen med en partner. Sover du alene, så skal du vælge en enkeltseng, som passer til din krop. Her får du en række gode råd, som klæder dig på til at vælge den helt rigtige enkeltseng til dit behov.

En god seng er det vigtigste element på soveværelset

Når du skal vælge ny seng, så bør du ikke lade dig nøjes. Det er med andre ord ikke her, du skal gå på kompromis, uanset om du leder efter en seng til soveværelset eller til børneværelset. Det er en god idé at bruge de ekstra penge, som en god seng koster, så du er sikker på, at du får en god nats søvn hver nat.

Der er senge, som egner sig til både børn, teenagere og voksne, og det er ikke ligegyldigt, hvilken du vælger. Hvis du vil have de bedste forudsætninger for at få en fornuftig seng, så kan det være en god idé at læse forskellige tests. Du kan eksempelvis finde en oversigt over de bedste senge i test hos Senge-testeren.dk.

Hvilken seng skal jeg vælge?

Når du skal vælge en enkeltseng, så har du den fordel, at du udelukkende skal tage udgangspunkt i dig selv, når du skal vælge sengen. Du skal ikke dele den med en partner, og det betyder, at du har langt større sandsynlighed for at få en seng, som passer til lige netop dit behov – og det er faktisk mere vigtigt, end man skulle tro.

Du bør være opmærksom på, at sengen skal være minimum 10 centimeter længere end dig, og den bør faktisk også være længere end det. Du kan få enkeltsenge, som måler alt mellem 120 og 200 centimeter i bredden, og det er et forholdsvist stort spænd. Det er dog bedre at vælge en seng, som er lidt for bred, end en, som er lidt for smal.

Nogle modeller er desuden helt simple i designet, mens andre er mere bombastiske. Det er ikke ligegyldigt, hvilken model du vælger, da soveværelset helst skal være indrettet så minimalistisk som muligt. Du kan dog godt vælge en større seng, hvis du vil have plads til opbevaring under den, da det kan være en stor fordel.